
Hozzávalók:
-70 dkg pontyfilé,
-7 ek főtt rizs,
-1 kk só,
-1 mk őrölt fekete bors,
-1 kidebb vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-csipet majoránna,
-1 tojás,
a mártáshoz:
-1,1 kg érett paradicsom,
-2 ek cukor,
-1 kk só,
-1 ág zellerzöld,
-2 ek liszt,
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk és ledaráljuk. Beledolgozzuk a főtt rizst, a tojást, a fokhagymást és a felaprított hagymát. sóval, borssal és majoránnával ízesítjük. A masszából gömböket készítünk. A paradicsomot botmixerrel jól összekeverjük hozzáadva a cukrot, a sót és a zellert. Főzni kezdjük, 1-2 dl vízzel felöntjük és a gombócokat fél óráig forraljuk benne, majd leszűrjük. 1 dl vízben a lisztből habarást készítünk és a paradicsomos lébe rakjuk, amelyben a pontygombócokat megmelegítjük.
Jó étvágyat a Paradicsomos pontygombócok-hoz!