
Hozzávalók:
-4 dkg sonka,
-1 nagy zöldpaprika,
-1 paradicsom,
- só
-1 késhegynyi őrölt bors,
-1 késhegynyi őrölt fűszerpaprika,
-2 dkg vaj,
-8 tojás
Ekészítés:
A sonkát vékony csíkokra, a zöldpaprikát kis kockákra, a paradicsomot vékony cikkekre vágom. Az egészet kevés vajon átpirítom, megsózom, megborsozom, és vajjal kikent (2 dl-es) négy tűzálló pohárba osztom szét. Személyenként 2-2 tojást feltörök, és a pohárban lévő ragura ráeresztem. A poharakat forró vízzel telt edénybe teszem. (Vigyázok, hogy a víz ne folyjon bele a poharakba.) 8-10 perces párolás után, amikor a tojásfehérje már megalvadt (ízlés szerint készíthető lágyabbra és keményebbre.), kiveszem a poharakat a vízből. A tetejét kevés őrölt fűszerpaprikával megszórom, frissen porított zsemleszeleteket és vajat adok mellé.
Jó étvágyat a Pohárban párolt tojás-hoz!