Ponty ázsiai módra

2020. January 14. Tuesday hal étel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ponty ázsiai módra.

Hozzávalók:
-60 dkg pontyfilé,
-1 tojásfehérje,
-csipet őrölt fehér bors,
-1 kk só,
-3 ek sötét szójamártás,
-1,5 dl száraz fehérbor,
-1 kk étkezési keményítő,
-8 újhagyma,
-8 gerezd fokhagyma,
- egy darab friss gyömbér,
-2 ek ketchup,
-1 kk vörös bors,
-6 ek olaj,
-1 ek méz,

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük és felkockázzuk. Páclevet készítünk a felvert tojásfehérjéből, fehér borsból, sóból, szójamártásból, borból és keményítőből. Ezeket alaposan összedolgozzuk, a pontyfilékre kenjük és egy fél óráig így hagyjuk. Ezután lecsöpögtetjük és olajban sütni kezdjük. A feldarabolt újhagymát és a fokhagymát hozzá dobjuk. Gyömbérrel ízesítjük. Rálocsoljuk a páclevet is, amit előtte összedolgozunk a maradék borral, szójamártással, sóval, ketchuppal, az összetört vörös borssal és mézzel. Ezt még néhány percig kevergetve készre főzzük.

Jó étvágyat a Ponty ázsiai módra-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került