
Hozzávalók:
-60 dkg pontyfilé,
-1 tojásfehérje,
-csipet őrölt fehér bors,
-1 kk só,
-3 ek sötét szójamártás,
-1,5 dl száraz fehérbor,
-1 kk étkezési keményítő,
-8 újhagyma,
-8 gerezd fokhagyma,
- egy darab friss gyömbér,
-2 ek ketchup,
-1 kk vörös bors,
-6 ek olaj,
-1 ek méz,
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük és felkockázzuk. Páclevet készítünk a felvert tojásfehérjéből, fehér borsból, sóból, szójamártásból, borból és keményítőből. Ezeket alaposan összedolgozzuk, a pontyfilékre kenjük és egy fél óráig így hagyjuk. Ezután lecsöpögtetjük és olajban sütni kezdjük. A feldarabolt újhagymát és a fokhagymát hozzá dobjuk. Gyömbérrel ízesítjük. Rálocsoljuk a páclevet is, amit előtte összedolgozunk a maradék borral, szójamártással, sóval, ketchuppal, az összetört vörös borssal és mézzel. Ezt még néhány percig kevergetve készre főzzük.
Jó étvágyat a Ponty ázsiai módra-hoz!