
Hozzávalók:
-1 csirkemell (csontos),
-1,5 l csirke húsleves,
-15 dkg shitake gomba,
-6 szál újhagyma,
-30 dkg soba tészta,
-szójaszósz,
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, lehúzom a bőrét, a színhúst vékony csíkokra vágom. A csontot és bőrt 1,5 l hideg vízben kevés ételízesítővel, pár szem borssal, 1 gerezd fokhagymával, megfőzöm. A leszűrt csirkelevest felforralom, hozzáadom csirkehúst, a felszeletelt gombát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a soba tésztát. Amikor újból felforrt ízesítem szójaszósszal és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta megfő benne.
Jó étvágyat a Rámenleves-hez!