
Hozzávalók a fasírthoz:
-50dkg darált hús,
-1db zsemle,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-1db tojás,
-só,bors fűszerpaprika
-petrezselyem
a főzelékhez:
-1cs mirelit sárgabab
-1-2 gerezd fokhagyma
-olaj
-liszt
-fűszerpaprika
-só,vegeta
-petrezselyem
-1-2dl tejföl
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk vízbe. A húst összekeverjük a többi hozzávalókkal és beletesszük a zsemlét. Jól összekeverjük,formázzuk,zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.A babot vegetás vízben megfőzzük,ha kész rántást készítünk. Olajban megpirítjuk a fokhagymát aztán a lisztet rátesszük,pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet és a fűszerpaprikát,öntünk rá egy kevés hideg vizet,gyorsan elkeverjük és a babhoz adjuk,majd belerakjuk a tejfölt és jól kiforraljuk.
Jó étvágyat a Sárgaborsó főzelék fasírttal-hoz!