
Hozzávalók:
-1 kg sárgarépa,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-víz vagy zöldség alaplé,
-1,5 dl tejszín,
-só,
-frissen őrölt bors,
a tetejére:
-bacon pirítva,
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, ami kb. 1 ujjnyival ellepi. Felönthetjük akár zöldség alaplével is Főzhetünk bele 1-2 darab krumplit is, a sűrítés miatt. A megtisztított fokhagymagerezdeket is beledobjuk, sózzuk. Amikor a sárgarépa megpuhult, akkor botmixerrel pürésítjük. A levest újra a tűzhelyre tesszük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor adhatunk hozzá pirított bacont, de akár egy szelet camembert-es pirítóssal is finom.
Jó étvágyat a Sárgarépa krémleves-hez!