Hozzávalók:
-1 fej elefánt fokhagyma,
-olivaolaj,
-szegfűszeg,
-só, bors,
Elkészítés:
Vágja fel az elefánthagyma fejet vízszintesen felére.
Száraz szegfűszeggel olívaolajjal szórja meg, és hintse meg sóval és borssal.
Helyezze vissza a két fél fejet egymásra, lazán zárja be fóliába és helyezze a 200 °C-ra előmelegített sütöbe. A hagyma méretétől függően a sütés 40 perc és 1 óra között tarthat.
Kapcsolja le a sütőt 180 ° C-ra, és hagyja további 30 percig, hogy karamellizáltabb íze legyen.
Miután megsült, azt kenyéren egyszerűen elteríthetik, grillezett vagy pörkölt hús oldalán szolgálhatják fel, vagy szószokhoz és levesekhez adhatják hozzá.
Jó étvágyat a Sült elefánt fokhagyma-hoz!