
Hozzávalók:
-90 dkg padlizsán,
-1 hámozott paradicsom konzerv,
-25 dkg darált hús,
-15 dkg főtt sonka vagy gépsonka,
-1 közepes sárgarépa,
-4-5 db főtt tojás,
-10 dkg parmezán,
-15 dkg mozzarella (a sütni való),
-1 közepes vöröshagyma,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-só, bors,
-friss bazsalikom,
-olívaolaj,
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, leszárogatjuk. A végeit levágjuk és nagyjából 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. Megsózzuk , 20-30 percet pihentetjük, majd kinyomkodjuk és 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészültünk vele, félrerakjuk. Elkészítjük a paradicsomos-húsos ragut, amihez elsőként összeturmixoljuk a paradicsom konzervet. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk majd, 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a vékonyra felvágott fokhagymát és fél percig együtt pirítjuk. A paradicsomlével felöntjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. A répát megpucoljuk, apróra vágjuk, a hússal együtt a paradicsomos alapba keverjük. 15-20 perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Ha minden elkészült, előveszünk egy közepes hőálló tálat. A tál aljába lerakunk egy sor padlizsánt, erre rásimítunk a raguból egy részt. Utána a karikákra vágott főtt tojás következik, erre a vékony csíkokra vágott sonka, és legvégül a parmezán. Ezután ismét egy sor padlizsán... addig rakjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön, majd erre rászeleteljük a mozzarella sajtot.Előmelegített sütőbe kb.fél órát sütjük. ( 180-190°C,légkeveréses 170 °C )
Jó étvágyat a Szicíliai rakott padlizsán-hoz!