Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött paprika.
Hozzávalók a gombóchoz:
-50dkg darált hús,
-1 fej vöröshagyma,
-1 tojás,
-1 cs gyorsrizs,
-só,bors,pirospaprika,
a léhez:
-5-6 tv paprika,
-1 vöröshagyma,
-3 nagy paradicsom sűrítmény,
-só,cukor,
Elkészítés:
A darált húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, fűszerezzük sóval,borssal ,pirospaprikával. Ezt jól összedolgozzuk majd hozzákeverjük a főtt rizst.
A léhez az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani,majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát,és pirítjuk. Felöntjük vízzel és felforraljuk,majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomokat,sózzuk,cukrozzuk. A húsból gombócokat formálunk és a lébe rakjuk. Felforraljuk,levesszük takarékra és 40-50 percig főzzük. Főtt krumplival vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat a Töltött paprika-hoz!
Töltött paprika
2019. December 11. Wednesday
Posted By admin