Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós csusza.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-4 tojás
-15 dkg füstölt szalonna
-40 dkg túró
-2 dl tejföl,
-pici só,
Elkészítés:
A lisztből és a tojásból ha szükséges, kevés víz hozzáadásával - tésztát gyúrunk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk. A szikkadt tésztát közel azonos méretű darabokra tépjük (nem vágjuk, mert az eredeti csusza tépett tésztából készül). A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A megpirított töpörtyűt a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd a meleg szalonnazsírra tesszük, és alaposan összekeverjük. A túrót villával összetörjük, és mindenki ízlés szerinti mennyiséget tesz a kiszedett tésztára, amit gazdagíthat tejföllel és töpörtyűvel. Tálalhatjuk úgy is, hogy az összetört túrót a tésztához keverjük, meglocsoljuk tejföllel és rászórjuk a töpörtyűt.
Jó étvágyat a Túrós csusza-hoz!
Túrós csusza
2020. January 14. Tuesday
Posted By admin