Koriander

2019. December 15. Sunday fűszer Posted By admin
post-img Koriander (Coriandrum sativum) elsősorban zöldségek, saláták, savanyúságok ízesítésére használjuk, de adhatjuk csirke és sertéshússal készülő egytálételekhez is.

Származás
Ezt a Dél-Európában, a Földközi-tenger mentén honos, de másutt, így hazánkban is termesztett növényt már az egyiptomiak is használták gyógyításra és fűszerezésre. Nálunk a középkor óta termesztik.

Jellemzés
A koriander magját cséplik, majd szárítják. Az ilyen módon nyert fűszer kellemes illatú, édeskés, aromás ízű.

Fajtái
Kapható mind őrölt, mind pirított egész mag formájában.

Eltarthatóság, tárolás
Az őrölt magok hamar elveszítik aromájukat, ezért válasszuk inkább az őröletlen, egész magokat és azokat csak a felhasználás előtt aprítsuk fel.

Elkészítés, felhasználás
A koriandert elsősorban zöldségek, saláták, savanyúságok ízesítésére használjuk, de adhatjuk csirke és sertéshússal készülő egytálételekhez is.

Vitaminok, ásványok
Tartalmaz, illóolajat, cseranyagot, zsíros olajat, fehérjét, cukrot.

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került