Szegfűbors

2019. December 16. Monday fűszer Posted By admin
post-img Szegfűbors (Pimenta dioica) Skandináviában és Németországban heringételekhez, Európa többi országában főleg édességek, befőttek, karácsonyi sütemények ízesítésére használjuk.

Származás
A szegfűbors Közép-Amerikában, Nyugat-Indiában honos és termesztett fás szárú növény. Legnagyobb mennyiségben Jamaicában és Indiában termesztik. A XVI. században a spanyol hódítók hozták be Európába, ahol kiterjedt használata csak a XVI.-XVII. századtól jellemző.

Jellemzés
A szegfűbors termését zölden szedik, és szárítják addig, amíg a benne lévő magvak zörögni kezdenek. Az így nyert fűszer íze a borsra, a fahéjra, a szegfűszegre, és a szerecsendióra emlékeztet.

Eltarthatóság, tárolás
A szegfűborsot, a többi szárított fűszerhez hasonlóan, tároljuk száraz, hűvös, fénytől védett helyen.

Elkészítés, felhasználás
Skandináviában és Németországban heringételekhez, Európa többi országában főleg édességek, befőttek, karácsonyi sütemények ízesítésére használjuk. Apropó, ha már tél és Karácsony, akkor nem feledkezhetünk meg a forralt borról sem, aminek elengedhetetlen fűszere.

Vitaminok, ásványok
Hatóanyagai az illóolaj (eugenol, cineol, fellandrén, kariofillén), a zsírosolaj és a gyanta.

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került