Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi fácánmell.
Hozzávalók:
-4 fácánmell,
-5 dkg füstölt szalonna,
-25 dkg gomba,
-1 közepes fej vöröshagyma,
-1 mk fűszerpaprika,
-2 dl tejföl,
-1 zöldpaprika,
-1 paradicsom,
-só,
-kevés liszt,
-olaj,
-1 dl száraz fehérbor,
Elkészítés:
A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat a Bakonyi fácánmell-hez!
Bakonyi fácánmell
2020. January 17. Friday
Posted By admin