Bakonyi fácánmell

2020. January 17. Friday recept vadétel Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi fácánmell.

Hozzávalók:
-4 fácánmell,
-5 dkg füstölt szalonna,
-25 dkg gomba,
-1 közepes fej vöröshagyma,
-1 mk fűszerpaprika,
-2 dl tejföl,
-1 zöldpaprika,
-1 paradicsom,
-só,
-kevés liszt,
-olaj,
-1 dl száraz fehérbor,

Elkészítés:
A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat a Bakonyi fácánmell-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került