Halas rétes kapros-paprikás mártással

2020. January 19. Sunday hal étel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Halas rétes kapros-paprikás mártással.

Hozzávalók:
-2 vöröshagyma,
-8 ek olaj,
-1 ek fűszerpaprika,
-2 paprika,
-2 paradicsom,
-só,
-70 dkg pontyfilé,
-4 tojás,
-1 csomag 4 lapos réteslap,
-2 ek zsemlemorzsa,
-2 dl tejföl,
-2 ek liszt,
-1 csokor kapor,

Elkészítés:
A pontyfilét megtisztítjuk, lebőrözzük és kiszálkázzuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadunk fél liter vizet. A paprikát és a paradicsomot megfelelően megtisztítjuk, felszeleteljük és a lébe rakjuk a hallal. 10 percig főzzük, közben sóval ízesítjük. Miután kész kivesszük a halat és ledaráljuk.
A másik hagymát is üvegesre pároljuk, a maradék paprikát és paradicsomot beletesszük, ezután pedig a pontyot is hozzáadjuk. Felverjük a tojást, sózzuk és a halas szószba keverjük.
A réteslapokat kiterítjük, megolajozzuk és zsemlemorzsát szórunk rá. Erre rákanalazzuk a halas masszát és feltekerjük a tésztát, a tetejét szintén olajozzuk. Előmelegített sütőben 20 percig készre sütjük.
Ehhez mártást készítünk a hal levéből, amelyet liszttel összedolgozunk, felvágott kaporral megszórunk és a rétesszeletek mellé locsoljuk.

Jó étvágyat a Halas rétes kapros-paprikás mártással-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került