
Hozzávalók:
-2 vöröshagyma,
-8 ek olaj,
-1 ek fűszerpaprika,
-2 paprika,
-2 paradicsom,
-só,
-70 dkg pontyfilé,
-4 tojás,
-1 csomag 4 lapos réteslap,
-2 ek zsemlemorzsa,
-2 dl tejföl,
-2 ek liszt,
-1 csokor kapor,
Elkészítés:
A pontyfilét megtisztítjuk, lebőrözzük és kiszálkázzuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadunk fél liter vizet. A paprikát és a paradicsomot megfelelően megtisztítjuk, felszeleteljük és a lébe rakjuk a hallal. 10 percig főzzük, közben sóval ízesítjük. Miután kész kivesszük a halat és ledaráljuk.
A másik hagymát is üvegesre pároljuk, a maradék paprikát és paradicsomot beletesszük, ezután pedig a pontyot is hozzáadjuk. Felverjük a tojást, sózzuk és a halas szószba keverjük.
A réteslapokat kiterítjük, megolajozzuk és zsemlemorzsát szórunk rá. Erre rákanalazzuk a halas masszát és feltekerjük a tésztát, a tetejét szintén olajozzuk. Előmelegített sütőben 20 percig készre sütjük.
Ehhez mártást készítünk a hal levéből, amelyet liszttel összedolgozunk, felvágott kaporral megszórunk és a rétesszeletek mellé locsoljuk.
Jó étvágyat a Halas rétes kapros-paprikás mártással-hoz!